Rabu, 11 Ogos 2010

maSakKkkkkk?

esok da nk gerak ke okayama da!
alhamdulillah, selesai sehari pose arini.huheh. bkk pose ng nasik ayam wooo.(n it was my 1st try!). well, beginner, of kos la x sesedap cm pro wat kn? tp xpe, sy da rajin nk msk nie pom da ckop baek ok.

"xnk kawen ng i sbb i mls msk??"
xdek ke org2 kt lua tu yg sudi n snggup terima seorg perempuan yg mls msk utk dijadikan calon bini? ni kn zmn milinieum (eja pom x reti da nie ha), ape salhnye kte amek org gaji utk msk. utk memasak jek, siyes. (keje2 laen sy x mls ok!)

kenapa x ske masak?
mendoukusai.jikan kakaru.law x jd rse nk nges. cost pun kakaru. pastu law x abeh makan, nnt dy m'basi abeh busuk sinki. pastu law x sedap, nk xnk kene mkn sndri. pastu leceh nk kene tarok mende2 ikot sukatan dy. leceh nk kene wat mcm2 ikot prosedur dy. pastu law m'goreng, leceh nk kene percik2 minyak dy. pastu law msk smbl, leceh nk kene blend2 sume. plus plus plus.
kesimpulannye, MALAS la! senang cite.
nk suh wat keje laen,ok , sy x kesah. tp memasak tu tlg le letak tang ujuuuuuung sekali.
huheh.



p/s.bkn luahan perasaan, sekadar xdek isi nk wat ntry ape.hehe.

Selasa, 10 Ogos 2010

cAhaye n cAmerA

hari pertama berpuasa di rantau orang?
(errr...act xdek le ari pertama, b4 nie da penah pose gnt kn..hehe. tp ni kire ramadhan pertama la kt negara org)
 well, subuh pun awal, so mmg le sahur dlu then subuh, pastu bru tdo. bgun ape lg, selagi x ckop 
7,8 jam, selagi tu xnk bkk mate,.hoheh.

azam ramadhan kali ni?
nk penuhkan solat teraweh. huhhe. seumur hidup, x penah2 nye penuh. kalau kt hostel dlu, tym kt skolah jek la wat, ble da blik umah, mmg x hingat dah nk teraweh2 nie.(errr..bese la, sy nie pemalas skett). tym kt um dlu pun sme, ble da smpey umah, kebarangkalian utk wat solat teraweh tu amatlah rendah dek kerana tym bkk pOse nye melahap x igt dunia. ish2..ok2, taon nie berazam utk cube ubah skett.hehe.

smlm, melepas gian bermain bunga api! wOOooo..akhirnye, natsu nie x berlalu dgn buhsan tanpa maen bunga api...kagamiyama koen menjadi saksi, betapa kami bertiga cm org giler dok bermain dgn camera n cahaya, n lihatlah ape yg kami cube lakukan,
tada~~~a!



ngehngeh.
xdek le jd sgt.
tp its ok la 4 d beginner ryte?
=)

Isnin, 9 Ogos 2010

seLamAt pOse!

Ramadhan dtg lagi!
selamat berpuasa utk semua umat islam di seluruh dunia!
:)

kenangan bulan puasa yg plg x dpt dilupakan?
mse sekolah rendah, kt sekolah agama rakyat (yg sekolah petang2 tu), hehe..sy salu curik2 minum air paip kt sinki kt belakang kelas. siyes, sgt la x tahan, tgok air paip pOm tergoda kot...huhu...errr, tp ni citer zmn darjah satu ke darjah dua ek, darjah 3 ke atas, da matang kOtt. x men le nk tipu2 pOse lagi da...hehe.

plg xleyh blah, sehari pose dpt singgit. ye la, tym tuh duet singgit ni cm besar kn, so sy ng abg ats sy pom lumba2 le nk pose sbb nk kumpul duet bnyk2 utk duet raya, hehe.kalo abg sy taw sy tipu ni, mati sy dikerjakannye.hOhO.


lg 5 hari nk blik mesia.
yewwwhuuu~~uu.
malaysia, i'm cOmin!


owh, berpuasa di rantau org, fuuuhh..

Ahad, 8 Ogos 2010

shOw Luo


da makin nk dekat blik ke mesia
6 days to go

owh smlm g tgok bunga api, tp xdek gmb nk diupload sbb kt camera kawan le plak
huheh

makin bnyk tso makin x ckop tido rsenye
kepala dok penin2 berlagak cm x ckOp tdo
huhu

video

saikin sgt gler kt show luo nie
so beratus kali tgok pom x jemu lg
hehe

Sabtu, 7 Ogos 2010

ehem ehem

ehem ehem.


nie la mamat nerd dlm cerita yg dipromotekan dlm ntry before nie
haa, nerd x??
alan show luo
(nama alan mmg best utk org citer)

ok, ske hairstyle dy, tp yg nie black. prefer yg dlm citer tu blonde.hOhO.

err..citer tuh sedeyh over le plak, berepisOd jugk la dok tangkap leleh layan tgok. sedeyh sgt, tp dun wori, hepi ending.
hehe.

Khamis, 5 Ogos 2010

1st dAy cuTi!

hey dude, 1st holiday wit stupid moOdies hu?
chill2~ there's nothing to worry abOut.
life is still long, there's no need to stuck yOurself in sober, aint i?

ok2, ape plan cuti hari pertama ni?
woot woot woot
-----------------------------------------------------------------------------
tiada apa pun yg terlintas dalam kepala



pecah perot tgok citer nie!
dy taiwan, so myb laen kimochi skett la bnding ng mse tgok citer korea o japan

tp siyes klaka
n plus, jgn sangka mamat watak utama tu x ensem
awal2 jek nerd kOtt
pastu...


hOtt kott!
hehe.

hOoyeaah~

berakhirlah sudah semester ketiga saya di hiroshima university yang terchenta ineh!
fu~~uh. berpeluh beb. well, musim panas kan, demam kOt law x berpeluh.huheh.

alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah.
iA segala-galanya akan selamat, tawakkal jek la kn paper2 exm sume tuh, sy da usaha, n skunk ni tgl mse nk doa n tawakkal jek.
plus,
mse utk enjoy, summer break yeah yeah~

ok, gmbr scan x chantek, burok k. sye xtaw pe da jd ng setting scanner printer sy nie smpey nk scan pOm susa, n xleyh nk edit2 plak tuh saiz dy, then t'pksa l tuka resolution la itu la ini la, so gmb pOm jd berat, then secara x lgsg melembapkn komp sye nie. fu~uh.
smngt bercerita!

selamat hari lahir umi!
semoga panjang umo murah rezeki, terima kaseyh ats segala baek budi, iA xkn lupe smpey mati.
i lap u sgt2 la!
=)

Selasa, 3 Ogos 2010

ciSs ceSh ceytT!



sepanjang doplo taon lebey da idop nie, smlm adelah pengalaman kedua sye berjaga smpey ke pagi utk exam. even dlm pkol 4 tuh mata sye da siyes xleyh nk ckp betapa kelepetnye, tp akhirnye sy berjaya bertahan smpey ke pkol 5.30 pagi, (5.30; tgok anime bese, 5.30; study luar bese) hajat d hati utk xnk trOs tdo, tp ble memikirkan otak sy perlu berehat utk menyusun segala data yg sye sumbat n sumbat n sumbat, sy tdo le kejap.
(yabai! seb bek terbangon kol 8, law x burn terlepas exam.)

maaa ne.
donnnani gambattarukedo, tashikani zettai ikenai tokoro mo arunn da. ble wujudnye saat2 sebegitu, terdetik di hati, 'owh sia-sia berjaga smpey pagi'

susa benor nk menguatkan hati utk berkata, belajar itu utk bukan utk dpt seiseki yg baek, belajar itu bukan utk exam, belajar itu bukan utk test power. sbb beribu kali pun sy cube meyakinkan dri, kenapa hati ini masih terasa sakit setiap kali x b'jye melakukan, jiwa ni rse tertekan ble ap yg dinginkan x jd cm yg diharapkan.
owh, pegi mampus dgn sampah bahasa yg ntah ape2.

kesimpulannye nk ckp, paper arini cm haprak. (erk, terasa brutal)
sye da usaha sedaya yg sye mmpu, tp xtaw la kalo usaha sy tu x berlandaskn niat yg betul, so sy di'warn' kan sket supaya jgn riak, o myb Tuhan nk uji ketegaran hati sye n keikhlasan jiwa sye nie menuntut ilmu.

arghh, cepatlah balik mesia!
x larat nk pk sal study da.

mak, sy nk KAWEN!
dgn *sape2 pOm boley.


p/s. *sape2 yg dimaksudkn ; pndi memasak, pndi mengemas rumah, pekerjaan tetap (bakal bekerja pun x kesah), x kesah kaler kulit, x kesah kaler rmbut, kalo tngi lebey 170 itu pakej, pndi amek hati org tue, pndi lyn budak, bkn anak tunggal (nnt penat nk berebut ng mak mertua), bukan berasal dari sabah n sarawak (susah nk blik raye), bkn anak pewaris syarikat (nnt tkOt kene ugut bunuh), bkn bekerja ng org politk (xnk, bnyk ckp x serupa bikin), bkn bla bla bla bla..(errr, ni bkn ntry utk cri bakal suami actually...)

Ahad, 1 Ogos 2010

semAk!



"konsentrasi hanya dapat dicapai dengan berserah kepada Allah"

terapi bagi minda yang kacau-bilau, minda yang tidak fokus, minda yang tertekan
kurang keyakinan, rasa tidak mampu, mustahil untuk melakukan sesuatu

'ya Allah, jauhkan saya drpd segala bisikan syaitan yg asyik m'gamit kelemahan diri'


cuak melampau sampai satu kerja pun x jadi, walhal sy ade pilihan, utk bertawakkal setelah berusaha.
itulah gunanya hidup bertuhan.
jalan terakhir setiap kali rs hilang segala daya dan keupayaan,
kembali kepada Tuhan, akui kelemahan, dan mintalah pertolongan.

ya Allah, tolonglah sye yg lemah ini.
rse cm da menitik air mata nie ble satu keje pun x jd, satu teori pun x difahami, terasa diri cm bengap sekali, nk tnye org xdek spe pun yg reti, sume sibuk dgn xm sndri.

ye, sy student.
jd sy mmg tkot xleyh jwb exam, even ia hanyelah 'exam'