Khamis, 20 Januari 2011

stAy awAke


i'm writing to keep myself awake.
can't believe i'm abandoning my sleeping beauty right now.


semenjak dua menjak ni sy mengalami masalah sgt2 la susa utk bgn tdo. sy pun x tahu kenapa, it wasn't intentionally. terponteng class sbb x bgn pagi, tu bkn perkara luar biasa bagi sy, tp kalau kekerapannya 'subur' sekali, sy sndri da mula risau.
dan dek kerana masalah itulah kuanye phrase - i'm writing to keep myself awake.

class kol 10.30 kott.(tp mse exam mid sem aritu x bgn pagi, terlepas tros exam). ni utk subjek yg sme, esok ad test. terasa sgt terancam andainya x terbangun n termiss lagi, jd sy pun membulatkan tekad utk mengabaikan masa emas tdur sy, n study. (bapak dowh..last minit bru taw ad test)


n dari tadi sy asyik meyakinkan diri, sy berjaga sbb sy takot x bgn pagi, bkn sbb sy nk pulun study. (buruk btol minded kn?)
sbb tu lah dr td sy mingle2 cm cacing kerewet dek kerana cube melawan mengantok. utk pertama kalinye btol2 rse 'belajar itu mengisi masa lapang'.

utk mengaku diri sndri pulun? - sy x brani sbb sy tkot kechewa ble x dpt buat test tu nnt. nk bg sedap hati, sy keep reminding myself yg 'Tuhan tgok usaha', selagi sy berusaha, iA ALLAH akn berkati sy. jd, even sy rs sungguh sangat amat tidak yakin n dalam kepala mcm langsung x bley nk rikai ap yg sy belajar, mana nak tahu tiba2 hint datang bergolek, or soalan sensei wat x susah sgt..hopefully.


ye sy berjaga smpai pagi.
berjaga sbb tkot x bgn pagi, bkn sbb pulun study.
(da nk seratus kali ckp mnde sme dlm kepala)

ok, ekceli cm da penin lalat. sepanjang hidup, pernah skali jek x tdo utk exm, exm sejarah mse form3. sy ni lemah sket bab2 mengahafl, sbb tu kne usaha keras sket utk sejarah.
tu jek la d first n only. pastu nyesal kot, sumpah x wat dah.

*but right now, wut am i doing?*


ya ALLAH, mudahkan kefahaman saya.
amin.

3 ulasan:

...teratai biru... berkata...

amin...

moga dipermudahkan...

my_shitara berkata...

amin..
sme la wa..penah sekali je x tdo,sbb exam sejarah..mmg sakit la..huhu
papepon ganbatte ne~

.Si kEmunCuP. berkata...

thanx maira n gja.
td cm yabakatta la jugk, tp ntah npe, dlm cuak still ad rs slmt.
mungkin hati percaya Tuhan akn tlg. hehe.

gud luck utk both of u! <3