Rabu, 22 Jun 2011

結婚の話だよ!


'moto kare, soro soro kekkon suru wa yo'




eyh, kareshi jyanakute, ...... demo.. sou iu mitai na kankei kamo. huhu.
warawaseruna!


selamat pengantin baru kepada bakal-bakal pengantin di luar sane! weewwit!
perkara yg baik memang x patut dilengah-lengahkan.. kan?


cakap pasal kawen... ; takotnye!
macam mane kite nak tahu yg dia adalah jodohnye?

-istikharah-
*ok, x tnye dah*


apekah perasaan melihat bekas pasangan terlebih dahulu naik pelamin?

 

kalo da namenye pun bekas kn, for sure la dy bukan naik pelamin dgn kita. fuuuuu~  x dpt kugambarkan. sy ni sgt cetek pengalaman dlm bidang-bidang emosi kemanusiaan chentan chintun begini, jd sejujurnya sy xtahu ap yg kite rse ye ble tgok ex kite move on dlu. err. move on di sini meh kite interperetkn as kawen la ye. kalo setakat dy da dpt awek baru or pakwe baru, tu laen citer la, bkk segmen laen plak ye.


berbalik kepada story.
kechewakah kita?
o tumpang gumbirakah kita?
o bersedih gundah gulanakah kita?
 o dengki?
o marah?
o xdek perasaan?


huerm... kalo tnye sye la, sye xto la nk pilih mne satu. mungkin xdek perasaan *ecece kononnnnnn kn..* . tp mungkin juga dengki, 'kenapa u kawen dlu? kenapa u x tngu biar i yg kawen dlu, then u kawen le plak dgn spe2 yg u nak!' u kejam!! - waaa...ni benar2 'jual ikan' nih.

sy kn cetek sket bab-bab gni. tp bile tgok org laen yg kapel bagai nak rak, tup tup kawen dgn org laen selang beberapa taon, zupppp, cm petir gak la mengetuk pintu hati ni *eceh ayat longkang*.
ye la, kerisauan dtg menggunung, serba x kena jadinye jiwa. 
terpikir, 'bagaimana kalau dia bukan jodohnye?'

*tarik nafas. peluh-peluh*


jodoh, maut, ajal, pertemuan, semuanya di tangan Tuhan kan. 
kita hanya mampu merancang, n seperti yg kita tahu Tuhan juga merancang. tapi sudah semestinyalah terang lagikan bersuluh perancangan Tuhan itu jauh lebih baik n sempurna drpd perancangan kita. mungkin, hari ini kita berplanning nk kawen next year kn, tp mungkin tiba masanya nanti hati i da xnk kt u, or myb u yg da give up on me, who knows?




atashi tachi, soro soro kekkon shiyou ka naa?
demo, shoujiki iuto, sonna koto, zenzen, ichido mo, jishin mottenakattanndesu.





nanchatte! ;p


kawen no hanashi, koko made desu~~




p/s. 70% entry ditulis ketika kurang waras. 30% adalah serius. haha!

6 ulasan:

Maira Anjami berkata...

i pon tak tau cmne leh kawen:DD
tibe2 ade satu waktu tu rse sgt bersedia stlh fhm bbtol nape nak kawen..jishin man2 de kimeta!..
Alhamdulillah Allah permudahkan semua maka
kawenlah i:))

semoga wawa bertemu jodoh dgn chenta hati yg terbaik buatnya~~^_-

.Si kEmunCuP. berkata...

maira maira maira~!!!
i sgt sgt sgt sgttt nk intrview u pasal kawen tau!

kite seusia, tp mengapekah terasa cm nk t'pngil kak maira plak ;p

t ble2 free, kite men msg2 ye!

teha berkata...

like ! :)

Elie Lily berkata...

sentiasa berpegang kepada kata2..

"jodoh, ajal maut di tangan tuhan!"

:)

syafa mohamed berkata...

akak dah nak kahwin???wah...hihihi^^

.Si kEmunCuP. berkata...

@teha, heeee..i loike jugk ;p

@elie, kn? mmg tuh jek guidance asal nye kn.hehe..

@syafa, mne de la.. lg 2 taon kot pling cepat pon.hehe.. syafa ble nk dtg hiroshima nih? ;p