Sabtu, 17 Oktober 2009

:: giFu tAikai?? wAt so sPeciaL... ::

assalamualaikum...

wahh...pnat n sengal-sengalnye seluruh badan...cube teka kenape? actually sye bru je blik dr Gifu...hehe...best2...ad sakka taikai kt sne(game bola sepak)..even sye x bermain bola sepak(cam pelik plak kalau sye maen bola sepak ngan jagoan jagoan lelaki-lelaki melayu t'akhir tu kn), tp sye pon xcited nk g skali sbb bkn snang utk kami org2 bawahn ni nk naek area ats sane...(utk pengetahuan hiroshima t'letak d area bwh peta jepun)..

peluang n kesempatan itu sye gunakan utk bertemu dgn rakan taulan yg dah agak lame x jumpe..ye la, dr malaysia sme2 blaja dr sekecil-kecil basic bahasa jepun ni, smpey la genap dua tahun semua pun da jd cm org jepun celup da,sket punye caer la bhse diorg, n pastu dtg cnie berpecah lah kami ke seluruh pelosok peta jepun ni..dari segah-gah bandar jepun yg sarat n padat nk mati cm tokyo tu smpey la ke desa teramat desa dgn penuh sawah padinye(cm saijo la ni) wujudnye insan yg bernama 'kami rakyat Malaysia' yg diutuskn utk mnuntut ilmu di negara matahari terbit nih...

natsukashi sgt rasenye..ingat lg mse kt AAJ dlu, sye ngan kgkwn selalu lepak sme2..sume mende nk wat sme2...tahun ke2 la yg paling best n saikou! even hari2 kelas pack dr 8 pagi smpey 5 ptg, kami tetap akn ade mse pd mlmnye utk g hang-out mkn2 kt lua jap kt mid-valley la, kgkdng g kfc kt pj la...best sgt...belaja mmg susa tp x trasa terbeban sgt pun..maybe sbb ramey kwn kn..tu la yg dikatekn, susa senang dirase bersame agknye...mende yg susa sekalipun tp sbb ad kgkwn yg sntiasa berada di sisi kita, x trase sgt beban di bahu tu...

kalau ad test esok harinye, mlm tu mmg ktorg akn kumpul kt blik sye utk stdy sme2..wat stdy grup la konon2 nye espclly for physics..mmg pnoh n sesak la blik sye yg kecik n sempit tuh smpey nk jln pun xdek ruang, kena melangkh-langkah bdn diorg..huhu..tp sye sket pun x rse rimas sbb sye suke keadaan tu,ade kwn di sekeliling...

dlm mse dua tahun d aaj tuh,segala mende sye da rse...bergaduh ngan org tu, slh fhm dgn org nih, bertengkar dgn org tuh, bermasam muka dgn org nih...mcm2 la..sye pun bknnye baek sgt pun, kdg2 emo kuat sye nih..tp sumenye x lme...skejap je keadaan akn kmbali pulih cm bese,seolah-olah xdek pape yg jadi..tu la nmenye kwn...kwn kn saling memaafkn..even, ad org pernah berkate 'dalam persahabatn tidak perlu istilah kemaafan'...law kte tgok drpd ayat ni mcm nk ckp, jgn maafkn kwn law dye wat clap..tp actually its not d true meaning la...

ayat tu sbnanye nk ckp, anggplah kesalahan kwn tu sbgi nothin big deals..kn selalu kte denga ayat, "kwn punye pasal,oryte jek"...so, cm fhm2 snirik la...tp x logik la plak law wat slh xyah minx maaf, agk2 la jugk...statement tu just nk bgtaw jgn la anggp slh kwn tu besaaaar la sgt...law kwn berbuat kesalahan kt kite,cube coretkn ke atas pasir sbb dlm beberape ketika, ble air laut psg tulisan itu akn hilang..tp kalau kwn berbuat kebaikn kpd kite, coretkn lah ke ats batu supaya xkn hilang smpi ble2....

well, result drpd gifu sakka taikai td, selaen sempai sye 2 org tuh nye team dpt tmpt 2nd, sye pun gmbira sbb dpt jupe blik ramey kwn2 sye...seronok sgt...ktorg spent sumtyms together before blik  td g tngkp gmb kt tmpt2 cntek dlm dai tuh...heee..ske sgt..kwn2 sye pun da jd mkin matang, mkin pandai bergaye..nk tgkp gmbr pun mkin mcm2 kerenahnye..law dlu camwhoring gitu2 jek, tp skunk ni da pnoh ngn hi-skill...credit la to u'all..=)

sye bersyukur sgt Tuhan kurniakn sye kesempatan utk g Gifu tu n jumpe dgn kwn2 sye..wlupun byk kerja sekolah yg perlu sye siapkn, tp hati sye ringan jek nk g Gifu tu...siapa tahu ni mungkin pertemuan kite yg terakhir, (tp sye amat2 berharap itu bkn yg terakhir) ajal maut jodoh pertemuan kn d tgn Tuhan...

papepun, congratz tu my sempai yg maen b'tungkus lumus dok mengejar bola yg satu tuh kt tngah pdg tanpa menghiraukn hujan n guruh kilat sabung-menyabung(owh ni hiperbola jek..sje tnjuk challengin lbey sket),seb bek menang ye,buleyy cite kt anak nnt (mokuteki asal mereka) n to all my fwens yg dtg, thanx for diz lovely day...really appreciate it..sye dgn yakinnye mengatakn sye x nyesal g hari ni even berjam-jam dok dlm keta n berhimpit cm sardin pun,even sye pulang tnpe ape2 yg fizikal dlm bentuk nyate, tp sye pulang dgn hati yg sarat dgn happiness sbb jumpe mereka...i luv u guys..

so, smpey cni jek dlu...kt cni ad sket jek gmbr2 sye ngn mereka drpd cam sye...gmb yg cntek2 tu kt cam kwn sye l plak, xleyh nk upload tros kt cni..tp xpe, it is not such a big deal ryte?
=)


nadia, gija from yamanashi n ana from nagoya.


kuo kuo yong..used to b my hero (after zul kot..hehe..)



paein si comeyl-dak yamanashi gk n amel from nagoya..well,sye mnumpang kt kemah yamanashi sbb x sgan sgt ng sempai deme..hehe..



jln2 g camwhore before nk blik berpisah...huhu..



fadhilah a.k.a aten~ my bestie forever n ever..=)



diz is my sempai's team actually..huhu..yg lgi sorang tu tersorok plak...(kagum tgok smangat nk maen smpey sngup dtg dr jejauh...hehe.)

well...otsukare minna...maa, andai dipanjangkn umur oleh al-Khaliq, iAllah di kesempatan laen kite jumpe lagi yek...luv u all...
=)

2 ulasan:

yong berkata...

ah kalah ngan zol.

adityasofea berkata...

ahaha...sme2 la..