Rabu, 14 Oktober 2009

~oWh LeLaKi jPOn sPesiS 'B' !

assalamualaikum....

huwaaaa.....emosi sye btul2 t'cbr arini...ntahle,trase mcm bnyk sgt plak dugaan yg dtg padahal law nk dibandingkn ngn org laen ntah2 sye ni tahap kemuncup je kot kecipotnye dugaan...

kisah bermula apabile sye t'clap jdual jiken..bkn slh sye rsenye (sensei yg slh letak tarikh so mmg rmey org mngalami mslh cm sye gk).supposed to b wat jiken(xperiment) laen tp sye t'wat youshu(preparation) utk jiken laen.Ya Allah hye Tuhan yg tahu betape blanknye sye nk wat xperiment on d spot tnp prepare pape.

prasaan cuak sye mcm still t'cover lg kot sbb jiken tu wat in group of two, so sye hrp nk b'gntung nyawa sket la kt partner sye.(diz is my 1st xperiment,so cuak melebeyh sket).so,mse yg dtngu-tngu pun tbe.kmi pom memulakan eperiment,kononnye dgn pnoh bkerjasame la harapnye...rope-ropennye angan-anganku x ksampaian....adooiyaaiii...skali dy pom slh wat youshu..n worse come to worst ble dye pun skali blank ngn sye...ya Allah xtaw la ape sye nk ckp,prasaan sye mse tu mcm mne...bygkn ktorg wat xperiment yg ktorg sndri xtaw....tipikal lelaki jpon,x b'tnye law bkn geng dye.org kate malu b'tnye sesat jalan..haa..mmg ktorg t'sesat ntah smpey ke mne2 ntah pom...ade 3 lg group yg wat xperiment sme tp sbb bkn geng2 dye so dye x g tye..xkn l sye plak nk g tnye kn?da la gaijin(alien!),pompuan plak tu.tbe2  nk g b'ckp dgn kaum2 spesis partner sye yg ntah2 sme pe'el dan pnyakitnye...

ntah mcm mne,ktorg lpas jek tapisan sensei utk result xperiment tuh..mse tu pom da lmbt,ntah2 sensei pom da mls nk tgok kertas result jiken ktorg tuh..kalau lah beliau tgok btol2,sbnanye kertas ktorg tu xdek data pape pom..stakat lukis paksi x-y,pastu dgn kompidennye garis je wat graf garis lurus tnp sebarang nilai yg pasti.see....

dan rentetan drpd cerita itu m'bwk kpd penderitaan sye skunk..(hiperbola plak bunyi)..luse,tepat sminggu slepas jiken, sye perlu m'hantar laporan lengkap jiken t'sebot...n of course la kali ni sensei mst la akn cek btol2 kn...so, boleyh pk x mcm mne sye nk anta report lengkap sye sdangkn sye xdek data?maka sye pon t'pk lah idea utk reka data sndri...(agak jahat d ctu,tp nk wat cmne ,desperate da..)

tapi...kena waspada jugk..sye keje partner,law sye reka data sndrik nnt tgok2 laen ngn partner x ke t'kantoi siang2 nmenye tuh...ibarat kambing meletakkn leher ke pisau tok imam,rela je nk disembelih...tidak2...sye bkn utk dikorbankan...maka,sye pun wat la kputusan utk nk bincng ng partner sye...(bkn snang taw nk ckp ng lelaki yg bkn kwn kite..i mean jpon la)

mule2 nye mmg b'kire jugk sye nk ckp ng dye..ye la..jge ego sket,skali dye x lyn sye kang x ke malu?dye da la ramey ng kgkwn dye,sye plak kerdil jek....tp at last,sye kene ckp gk sbb xdek cara laen lg da kn...tp kn...again,tipikal lelaki jpon.dye wat dek je ngn sye...law sblum ni sye t'kejut ng dak2 laki jpon yg lyn sye baek(sbb sye dnga ramey gak org mrungut perihal pe'el kurg baek spesis2 ni),tapi kali ni sye t'kejut skali lg..ini ke sbnanye yg dikatekn oleh mereka?~mmg la sye malu n sye nyesal sgt g ckp ng dye...huhu...sye mnangis smbil telefon mngadu kt senior sye...

aduh...lmahnye insan bernama hafizah salwa ni...
sye xtaw la ape yg bkl terjadi jumaat nih....
kgkwn,tlg lah doakn sye...smoga sye mmpu hadapinya...lpas ni n smpey sye tamat pengajian nnt pon mmg lelaki jpon spesis 'B' itulah yg akan kekal jd partner sye..tlg la...sye xnk tersangkut n tersadung sbb lelaki spesis 'B' cmtu...(spesis 'A' of kos la sye labelkan utk lelaki yg baek n gentleman =p )



                                                             adekah beliaw ini spesis 'B' juge?



yang ni hopenye spesis 'A' la...hoho..

ok la...sye kena tdo awl nih...kumpul smangat tuk g skola sok n nk kene ngadap dak tu dlm kelas sok..(ktorg mmg sekelas sjak dlu lg)...YA ALLAH...ssungguhnya Kau lebih berkuasa mnntukan sgalenya....

hidup wawa!



3 ulasan:

H-Bash berkata...

jikken takyah yoshuu pon takpe.. bace time buat jikken tu je smbil buat muka blur.. nnti partner ko tau a nak buat ape..

adityasofea berkata...

eheh...nmpknye partner ku xley nk arap...adoiiyai~b'gntung kpd dri sndri l nmpknye...huuhu..

dAonLyMe berkata...

waa...muzukashiisoune...
alhamdulillah, barulah terasa nak menghargai twinng program ni...ktorg jikken pon blank2 gak..tp still ade kwn2 yg leh soudan utk same2 menipu data kan...harap ko tabah di sana...
insyaAllah, Allah akan tunjuk jalan..

"Hanya Engkau yang kami sembah, hanya kepadaMu kami mohon pertolongan.."