Khamis, 10 Januari 2013

on having faith and being positive


on having faith and being positive.
terkadang terumbang-ambing juga kembali mahu menurut nafsu. dengan persekitaran yg benar-benar menguji keutuhan hati dan jiwa, sungguh, sy tidak pantas menongkah deras naluri darah muda yg sejujurnya mendambakan yg sama tatkala melihat teman-teman yg lain terlebih dahulu mengorak langkah beria.

luka lama kononnya, sejujurnya hanya alasan semata. hakikatnya, diri sendiri masih belum bersedia. perjalanan sendiri masih terlalu panjang, masih byk tanggungjawab yg perlu ditunaikan, masih byk hutang yg perlu dilangsaikan. bukan mudah untuk bertekad membulatkan hati suatu ketika dahulu, tidak mungkin semudah itu pula kau mahu mengalah bukan?

makanya, bersabarlah duhai hati.
walhal bahagia itu tidak semestinya datang hanya dari manusia, bahkan Tuhan yg mengawal segalanya. usah berat menidakkan kehendak hati sekarang, yakini andai tiba masanya segalanya akan bakal dipermudahkan.on having faith and being positive. 1 ulasan:

alhuda berkata...

"bukan mudah untuk bertekad membulatkan hati suatu ketika dahulu, tidak mungkin semudah itu pula kau mahu mengalah bukan?"

verily, after every hardship there is an ease

:')