Ahad, 31 Oktober 2010

saya nak duit!

お金欲しいな...

sy salu kompius. sme ad nk menabung ke, nk spend duit tu sepuas hati. kata orang, menabung itu perlu untuk masa depan, tp, mcm mne klo sy x sempat nk menjejakkan kaki ke dalam dunia masa depan tuh?

contohnye sekarang.
sy salu terpk-pk, ptotkah sy blanjekn je duet2 sy yg 'banyak' ni mengikut segala kehendak sy, or perlukah sy mengontrol jgn over sgt dok bnje, simpan sket duet utk that so called masa depan tuh?

mcm mne kalo skunk, sy betul2 save duet, sekat segala plan utk g melancong or melencong ke mne2, dok diam2 je kt bumi saijou ni. hasilnye ; duit sy akan menimbun bergunung-ganang. oo yeah, itu satu kepuasan. tapi, hidup sy hnye penuh dgn saijou : org saijou + makanan saijou + sawah padi saijou + kedai udon saijou +++ (x dilupekan anjing saijou = anjing kt eguze nie ha)

mcm mne plak kalo sy x menabung, gunekan semahu-mahunye, enryoshinaku, b'bnje mngikut kemahuan hati, melancong ke seluruh dunia (oogesa da ne). hasilnye ; dpt byk pnglmn. jupe org baru. merasa mcm2 mende. hehe. (dpt kumpul keychain sume tmpt tuh..) . tp, nnt xd duet utk mse depan. xley mimpi nk blik mesia nk bwk keta rx8. blik mesia kne cri keje yg gaji mahal2 bru leyh kumpoi duet bli keta. 


'live ur life for d moment'
or
'live ur life for d future'

which one would u prefer?


as for me,
i dunn0.

maybe, live my life for d moment, but still, plan my life for d future. 


p/s. tp siyes salu terpk, wat bazir jek kumpoi duet byk2 then x sempat gune sbb da kiok dlu. nauzubillah..

2 ulasan:

Amy Azkaban berkata...

klu de button like kt cni nk like~;p

.Si kEmunCuP. berkata...

ngeh.
sokmo t'pk gtu gk.
nk wat butang like sndri x reti plak.