Selasa, 14 Disember 2010

naGarebOshi.

maji samukatttttaaaaaaa!!!!


agak membunuh diri juge di malam2 buta yg sejuk membeku lagi dingin ini, xdek kejenye g bergolek-golek d tengah padang rumput semata-mata untuk satu tujuan - nagareboshi mitakattannda. (nk tgok taik bintang la bak kate org melayu)

before diz, hanya mmpu melihat dari luar teratak indah eguze saya ni, tp beselah mne nk nmpk sgt kn. huheh. arini, tercapai impian utk g tengok sambil baring terlentang di bawah hamparan langit luas. (wah, ayat nk perghh) kui3. maap l ye, syok sndri plak. bkn ap, mood sgt gumbira, begini l jdnye. huheh.

alkisahnya bermula, pas dinner tadi, ketika sy sedang bersemangat utk menyambung report jikken sy yg mcm x abeh2 tuh, tbe2, dtg mel drpd awek lama - spe lg klo bkn suzu.

'wawa, nagareboshi mi ni ikou?!' - oh, suzu, u're really understanding. i lap u much la.

tanpa teragak-agak, sy mengetepikan segala report2 ini dgn m'gunakan prinsip 'ESOK MASIH ADA', maka tnp berlengah sy teros capai beskal, maka bergerak la kami bertiga menuju ke tempat yg dikatakan senang nk dpt taik bintang ni. oh, bertiga kerana ad lg sorang, naoki. bkn naoki yamapi tuh, ni naoki version muke agak mcm pai (err..senpai suatu ketika dlu).


stok makanan ckup, baju iA ckup tebal membalut, ap lg, bentang segala selimut segala tikar tergoleklah kami bertiga di atas padang rumput tuh. fuuu~h, kimOchi.

melihatkan langit luas terbentang n dipenuhi bintang2 tuh, sugey kandou shita. terasa sgt kerdilnya diri nk dibandingkan dgn langit yg x bertongkat tuh. subhanallah, indahnya ciptaan. hehe. 


sejam berlalu....... ................  .......................  ......................  .................... 


'aa, nagareta!!' - hohohohoho. sy org 1st yg nmpk. (well mereka berdua sebok makan lg). sugey kirei. perasaan pon berbeza compared to mse tgok snsorg dr dlm rumah dlu. iii naa.. 


segala-galanya sempurna belaka. suasana yg sunyi sepi, tenang dnga bunyi air sungai mengalir (actually bunyi air longkang besar jek, tp angp la bunyi sungai to get the feel), disirami cahaya bulan yg cukup terang utk bley nmpk byg2 sndri, n ditambah pula dgn alunan al-quran dr nset sy (o, suzu ske dnga mp3 quran in my fon), n pemandangan indah taik bintang yg sekali sekala sekilas berlalu, perghhh ; semua kombinasi ni, serius, sgt menenangkn. 


KECUALI, 

samusugite, shinisou~~.


berkali-kali sy bgn n mendaki bukit (ad bukit belakang kami), lari turun naik utk panaskn badan. tp gelap kn, kdg2 dok tersadung-sadung kaki sndri dek kerana x mmpu nk balance dri. (gelap mempengaruhi faktor keseimbangan badan)

peak hour dijangka 12 o'clock. at first, we had planed to wait for it. demo.......... samusugite, mou muri.

10 kko gurai shika mienakatta kedo, sugoku tanoshikatta. hontouni arigatou minna.




yes, the feeling is just like in d pic. forgot to bring my camera, so all d pitchas are in their cam. huheh.
siyes, kesejukannya, smpey sy rse air pili tu lagi panas dr tgn sy. huh, da la lpe bwk sarung tgn. adeyh.



conclusion?

blik umah smbung wat report la ap lg.. esok masih ada? huh, esok mmg la masih ad, tp kije awk tu sempat ke nk siap nnt..huuuu... hait hait, ganbarimashou!

3 ulasan:

...teratai biru... berkata...

waaaaaaaaahhh...org 1st nampak?

mesti lawa kan?

mitainaaa~~

Amy Azkaban berkata...

ehh...ade?..

xadilnye...ritu denga2 mcm nk krismas nnt bwu ade..ee...xaci!!!

.Si kEmunCuP. berkata...

gija, hehe, cantek2. tp sejok sgt2. gigil2 situ.

aimi,
ad ler.. hehe. org pon klo xd org laen gtaw, xto pon ad tuh.huhu.