Ahad, 2 Oktober 2011

first day schooL


hari pertama bersekolah - huuuu..dlm keadaan x bersemangat pon tp first time kertas penuh amek nota. yeah, ini yg kita mau!


seperti biasa, cuba sedaya upaya meminimakn perbualan dgn kgkwn japanese sbb sedar diri nihonggo sendiri berada di level cap ayam. same old me, same old prob. cmne nk amek ikkyu (exam level kefasihan bahasa jepun tahap pling tinggi) sem ni nih..jishinn naii naa..

anyway, seperti sem-sem yg lalu, hari pertama menjejakkn kaki ke sekolah, mesti terasa sprti menjadi tumpuan semua, espc di dalam kelas. sensei yg dua tiga kali pandang kite since kte sorang jek foreigner, student japanese laen yg mata mencuri-curi pandang dgn muka di dahi seolah-olah bertempek persoalan 'ade lagi budak gaijin sorang nih..?'
eyh, cube husnuzzon wawa. sebulan lebih x jupe, diorang sje jek la tuh nk tgok muke.hoho.


hari pertama - satu kelas jek. huerm, memang sngt memahami kemalasan jiwa ni nk ke sekolah. anyway, semua orang sedang sibuk bercakap tentang result exam masing-masing. ada yg berjaya dgn yushuunye memperoleh result cemerlang, tidak kurang juge yg agak bernasib kurang baik. 

utk mereka yg yushuu dgn jayanye - congratulations! mesti puas hati giler kn sbb titik peluh keringat sendiri membuahkn hasil.
bagi mereka yg kurang bernasib baik - jgn berputus asa, n x salah utk down seketika. tapi dgn syarat, utk sem baru ni, dan juge sem-sem yg akan datang, mari lakukannye dgn usaha yg berganda. iA mane nk tahu, rezeki kita dtg lambat sket, who knows kn..


bg dri sndri pule , uish masih berdebar dup dap dup dap lg. sensei xmo reply mail le plak, merajuk ke hape orang tua tuh. eyh, dy xd la tua sgt. tp tuh la, sy x amek result lagi sbb sensei x reply mail sy. huhu. dy tensen kot sbb sy salu blik lmbt cni, m'ganggu urusan dy jek  utk setelkan hal anak-anak buah dy yg ramai nih.
i'm sorry la sensei.


ape-apepun, tolonglah, merayu anda semua, doakan sy ye!
dlm keadaan dri yg byk dosa ni, sgt cuak sebenarnye kalau Tuhan tiba-tiba nak tarik nikmat sy.huhuhu.
mintak simpang dijauhkn.

anyway, sbgi closure, sje nk letak sket pic sy dgn adek sedare, hehe. rse entry amat kosong dan x bape manis x cukup gula kalo x selit gmbr, wlopon xd kaetan.hehe.


name dy farhana, umur 18, tp we used to call her k.yOng since dy anak sulung.
org kampung ckp, we look alike, cm adek beradek.
well, since datuk moyang sme kn, mst la ada genetik tersame.


p/s - x pandai nk agak ketebalan baju yg perlu dipakai ke sekolah dgn suhu yg x bape nk menentu skunk ni. x pasal-pasal pegi sekolah dgn idong meleleh ingus td.huh!

4 ulasan:

nisa berkata...

salam..kemuncup..

welcome back to school..
lambat juga yte korg strt blaja balik..skg ni dah sem bapa?tggal bpe sem lag kat sana..

anywy sy doakan awk dpt kputusan yg terbaik..insyaAllah..s

oh ya satu lagi saya ada drop komen kat entry awk yg purikuriguri lau xsilap harap sgt awk dpt balas comment tu..thanks

.Si kEmunCuP. berkata...

thanx ye che nisa :))

anywy, sy da rep da kt ctu.hehe.

aLia-nL berkata...

good luck wawa! wawa kan hebat~ you can do it ;)

.Si kEmunCuP. berkata...

huhu mnede!
nwy, thx lia! :))