Khamis, 2 Julai 2009

~betulkan kembali niat~~

haiihh....
bgn lmbt lg pg td...
lg 15minit kelas nk abes,sye bru smpi(x smpt nk mand lg)...

kalau ikut tatasusila n adab sopannya,mmg x bgus msuk kelas tym sensei da mngaja. Kalau stkat 5~10 min tu xpe lg rsenye..tp kalau da smpi nk abes bru nk tnjuk muka,melampau sgt rsenye tuh...

Bg sye,law da lmbt sgt tu bter jgn dtg tros..sbb kesian tgok muke sensei bila tgok student dy dtg lmbt..
Sensei cni laen sket pe'el nye..bdak dtg lmbt pun dy diam je..Sye rse kesian kt sensei2 yg da mcm ojiicang(atuk) la..

Sye pk,law sye yg nga mengaja tu,student dtg lmbt,mmg sye tibai halau suh blik...

Haha...payah la plak kalau sye ad sensei yg prangai cm sye,mmg bnyk kali da kene halau da ni...
Sye x ske org dtg lmbt tp skunk ni sye x mmpu nk control tdo sye..msti t'lajak punye la..Tdo lmbt ke,tdo awal ke,sme je resultnye..

Sye mmg memerlukan seorng housemet la utk tlg kejutkn sye..
Law dlu,mse di AAJ,sye selalu gak la x g kelas ni...tp itu mmg pilihan sye yg pemalas ni..
Tapi skunk,bile sye b'sungguh2 nk blaja(sbnanye nk isi full kdtngn je,sbb effect result xm),selalu plak t'bgun lmbt n t'lpas kelas..
Tu la..niat x btol...

Cuba la niat~"hari ini aq nk g kelas,nk blaja b'sungguh2.."~dan pling penting niat blaja tu krn siapa?
'krn Allah~'..jwpn standard mse kem motivasi or kem agama...

Tp yang sebenar-benarnye,mampu ke nk niatkn mcm tu??
Sye tnye blik dri sye,mcm mne niat 'krn Allah' tu?Kalau x fhm konsep mcm mne nk fhmkn niat,kn?

Kaji blik dlm hati sndri..pk blik matlamat hidup ini...jln hidup ni bknnye straight xde hujung pangkalnye..lyf is not so simple ryte..
Pangkal yg telah kite lalui,da x boley nk pth blik da..tp bolehkn kalau kite nk kerat,so hasil keratan tu akn jd pngkal jugk kn?
Jd betulkn lah pangkal yg itu..pangkal yg baek akn m'bentuk p'hujung yg baik~iALLAH...

~utk dri sndri yg mkin lalai~
#aditya#



3 ulasan:

alhuda berkata...

'pangkal yang baik akan menghasilkan penghujung yang baik'

stuju..
cmne nk niat kerana Allah??ye mnda ni mmg susah nk buat,sbb tu mnusia fitrahnya sentiasa perlukan peringatan..
mmg kena slalu diingatkan, spya betulkan niat...kalau boleh xnk mnyesal dikemudian hari.

p/s:wawa ko dok sorang ke??xde housemate ek??

adityasofea berkata...

ye huda...sye duk seorg dri,agk kelonelyan...
so salu g nyebok2 kt umah org len...
hehe....

fitrah mnusia kn...
so sme2 la kite beringat n m'peringat~~
^_^

alhuda berkata...

yeke...mmg rumah ke,or bilik?bosan gile weh..mmg sistem duduk sorang2 ek?

mgkin bleh mntak tlg kwan miscall2 ker...ktuk pintu ke..hmmm