Selasa, 28 Julai 2009

~ sEmpAt mEnuLis eVEn eXam ~

assalamualaikum...

Di celah-celah kesibukan exam final sekrg ni,sye ttp nk menulis jugak...Hari2 mesti sye akn bkk blog sye ni,jenguk2 kejap,nk mnulis tapi 'sygnye mase....sye nk kene stdy..'..haa..mcm ni la yg sye pk...Cam klakar pulak rsenye sdangkn x lame pun mse yg diperlukn utk m'coret sesuatu di sini kan?

Skrg sye da b'jye denga hot.fm online..rindu sgt nk denga malaysian n malay nye language..Mmg hepi giler sbb b4 ni komp sye ni cm mslh sket,xleyh nk capai dnga online ni xcept nasyid.fm...Tp tu la,ble da ad hot,mule la lupe kt nasyid2 tuh...Hehe...chotto yokunai ne..

Sye ad 12 paper utk diz exam..Agak payah n banyak la kot law nk compare ng org2 len kt cni...Huhu...mmg azab gak la nk stdy utk sume paper serentak...Sye cube sedaya upaya sye sbb sye cuak dgn kegagalan..

Ye,sye adalah insan yg susah nk trime kegagalan..Even mende yg kecik sye ggl nk dptkn,air mate sye ni senang sgt nk turun m'curah2..Knpe la sye mcm ni,sye pun xtaw...Mungkin sbb sye adlh anak bongsu mak ayah sye,so ape yg sye nk sume dpt..Tmbh2 sorg je pompuan,lagilah dimanjekn...

Sye igt lagi mse xm mid-sem aritu,sye ad fail 1 paper,punye la sye mnangis bagai nk rak...Biaselah ble mnangis tu mmg xingt ape la..Da terlupe da yg sume tu mmg dtgnye dr Allah..Da lupe yg sume mende tu adelah ujian dr Allah..Da terlupe yg Allah nk bg peringatan supaye jgn lalai...Asyik mnangis je..mnangis,mnangis n mnangis...Lemahnye insan yg bername nor hafizah salwa ni....

'Takkan Tuhan uji kamu dgn sesuatu yg kamu x mampu'

Terkedu sye sebentar.Astagfirullah...knape la sye ni terlalu ikutkn sgt hati n prasaan ..Kan lebih baik kalau sye tenangkn dri n pk blik mcm mne cre nk mgatasi kegagalan sye tu..Kalau sye trus mcm ni,smpi ble2 la sye mmg akn ggl...Knape la sye x yakin dgn janji Allah, dgn pertolongan Allah....

Utk exam final ni sye lipat gandakn usahe, no more bajet kompiden. Sye akn usaha sebaik yg termampu n jln akhir sye seterusnya hanyalah tawakkal. Tiada perlu penyesalan, n x perlu lg terlalu b'emosi..
Sye yakin Tuhan ade utk sye,sbb Dia mmg x pernah tinggalkn sye..

InsyaAllah....minna,doakn sye..

2 ulasan:

alhuda berkata...

salam wawa
hepi exam final~hehe
all da best...nway ko kena blaja trima apa saja sbb ujian kesenangan itu yg lebih bhya dari ujian kesenangan...
moga Allah permudahkan urusan, dan Allah xkan bebenai kita dgn pkra yg kita xmampu...so jgn risau~


aritu aku hntar mzni sbb xsmpt g umah die n alang2 aku kt shah alam ahad tu.nnt aku tulis post psl die utk korang bace.

adityasofea berkata...

huda~typin eror ke?

huu...melalui hari2 yg sukar di negara org..